2019-02-27 574 浏览
今年新年长辈们都唔喺香港,得我同老公两个过新年,我哋决定简单啲睇戏食饭就算啦😂买咗11点钟等梗睇戏,见有啲时间周围行吓睇吓食乜好,行行吓见到佢个招牌就谂起佢个黑糖包😋去到门口冇人排队,见啲职员行嚟行去谂住等佢哋带位啦,点知等左成几分钟都冇人理我地,之后发现门口有部机可能要拎飞先有人理我哋挂🙄一入去佢已经同我地讲所有优惠今日都暂停,可能因为新年关系挂。叫完嘢食冇几耐,已经有个包上咗台,好香呀😋😋😋佢哋个黑糖麦包果然出色,几时食都唔会厌。跟餐附送嘅沙律都唔错,都几新鲜爽甜。烧羊扒,我个人就觉得唔算膻,而且嗅落都算香。咬落有肉汁,几嫩唔干👍🏻底下既饭都好好味👍🏻👍🏻但略嫌羊扒肥膏太多。始终都算系开年饭,好想饮酒🍷但系又惊饮多咗一阵睇戏会好眼瞓,所以叫两杯饮吓先算啦顶级纽约牛扒(7成熟)哇,我等左佢好耐啦🍴牛味好香,一上枱已经流口水🤤外面干身,入面仲带少少粉,介乎5-7成左右,唔错。附送嘅炸南瓜,估唔到佢都几特别,甜甜地外硬内滑👍🏻坐坐下叫埋个宽面,其实一坐低已经好想食,但又怕佢哋会一次过上晒所有野食,到时会唔知食边样先,又唔钟意啲味道捞埋一齐,又唔钟意喺枱上面放得耐会干会硬。虾系爽嘅,芝士白
黑糖麦包

沙律
跟餐附送嘅沙律都唔错,都几新鲜爽甜。
烧羊扒

顶级纽约牛扒

顶级纽约牛扒(7成熟)
枫蜜炸南瓜

附送嘅炸南瓜,估唔到佢都几特别,甜甜地外硬内滑👍🏻
芝士白汁烧虾宽面

虾系爽嘅,芝士白汁味唔会太腻,宽面本身都软硬适中👍🏻
整体都几满意,当然会再去啦☺️
2019-02-06
黑糖麦包