✦已经有一段时间无食过间觉得一定要回访既餐厅😍每一道菜都系水准之上‼️餐厅既环境 气氛 灯光都好适合约会/庆祝😊😊🙈▾▾🐙 OULPE FINEMENT TRANCHÉ $𝟐𝟐𝟖十分出色既八爪鱼冷盘🐙八爪鱼薄片以柠檬同青椒汁腌制而成 食落极新鲜又开胃😍🐌ESCARGOTS DE BOURGOGNE $𝟐𝟐𝟖系香港第一次食蜗牛🙈味道同系🇫🇷食都一样😍😍 好香既蒜油味😚而且蜗牛都好有咬口😊🥔GRATIN DAUPHINOIS $𝟏𝟎𝟖估唔到薯仔千层批原来可以咁好食😂口感超绵滑 再混合忌廉同芝士 整体配搭好夹😊YUMMY‼️🐖🐷PORC SAGABUTA AVEC CHIMICHURRI $𝟐𝟓𝟎平日唔太好猪肉 但呢个真系好有惊喜😍用上日本鹿儿岛萨卡猪 肥瘦均匀 肉质特别嫩滑‼️而且肉味浓厚😍😍再配上地中海特色酱汁 令味道更升华😍🍝🐄PAPPARDELLE FRAÎCHES, RAGOÛT DE VEA $𝟐𝟓𝟖面条好挂汁 虽然份量唔多 但每条都食到香浓既肉汁🙈🍝RIGATONI MAISON À LA CRÈME ET PARMESA $𝟏𝟗𝟖忌廉芝士通心粉🧀欣赏每粒通粉都食到香滑既芝士汁🙈

▾▾
🐙 OULPE FINEMENT TRANCHÉ $𝟐𝟐𝟖

🐌ESCARGOTS DE BOURGOGNE $𝟐𝟐𝟖

🥔GRATIN DAUPHINOIS $𝟏𝟎𝟖

面条好挂汁 虽然份量唔多 但每条都食到香浓既肉汁🙈

忌廉芝士通心粉🧀欣赏每粒通粉都食到香滑既芝士汁🙈虽然无太大惊喜 但好好食🙈

🍞🥖PAIN PERDU FAÇO
食完main course已经饱饱地但都好想试呢个french toast😊好彩有试😊影完一阵相个toast仲系外脆内软😍而且甜度岩岩好👏🏻仲配埋cinnamon🍦😍

🍮CRÈME BRÛLÉE À LA VANILL
一见到佢个阵完全吓亲😂其他食物portion唔算大 但个creme brulee竟然同主菜既size系一样😂个人觉得甜左少少🙈但口感超绵滑😍😍

💰 $𝟒𝟎𝟎 𝘱.𝘱 (𝟒 𝚙𝚙𝚕 • 𝐥𝐮𝐧𝐜𝐡)

🏃环境舒适度: 𝟜.𝟛 / 𝟝
💵ℂℙ值:𝟜.𝟙 /𝟝