2013-03-04
年廿九公司都要我出去见客, 见完客就当然系我自己既午餐时间。天寒地冻, 最想就系食肉都食饭, 见到有意大利蕃茄炒蛋配厚切餐肉饭, 个名真系超吸引我, 因为觉得自己有D感冒既关系仲叫埋生姜黑蜜, 但我真系唔明点解佢响餐牌个名叫太太生姜黑蜜, 唔通太太先饮得.叫既时候真系有D尴尬, 饮一啖姜蜜, 即刻条气都顺D个人都舒服D, 主角转头就到, 我既意大利蕃茄炒蛋配厚切餐肉饭, 最顶系香草->蕃茄蓉->炒蛋->超厚切餐肉->白饭->蕃茄汁, 初初觉得饭好似唔系好多咁, 仲想叫佢加饭, 点知食完都够晒饱, 蕃茄蓉系用新鲜蕃茄加茄膏酸酸甜甜既味道,不过汁唔够多同埋希左少少。上面既炒蛋仍然强劲,好香蛋味,好滑,唔好太熟有蛋汁, 蛋汁食得出有奶同鸡汤既味道。厚切餐肉,肉质扎实,有小量肉丝,应该系名牌罐头。今日仲奖励自己叫多个甜品, 牛奶布丁, 奶味都有但唔系我想像中既奶冻质感, 可以一试。 食埋甜品, 就完成左我龙年既工作, 蛇年继续努力!