2018-08-21 75 浏览
韩国料理餐厅向香港越离越多,有d主打食炸鸡,有d主打食韩国烧烤,向尖沙咀金巴里街成条街都系韩国野,有间叫"OPPA Coffee Bar & Restaurant",餐厅食品选择众多,啱晒我地想乜都食下。甜辣韩式炸鸡 $208韩式炸鸡系我至爱既韩国食品,佢地有分Half或Full,但价钱竟然只差$30,敢当然食全份啦,炸鸡味有好多款,今次选择甜辣味,炸鸡皮脆肉嫩,而且鸡唔肥,皮下脂肪唔多就最好;一份有十六件左右,我个人喜爱有骨既炸鸡,因为各个部位都可以食到,甜辣酱汁甜得离带点辣,非常野味,我地两个人将整份炸鸡食晒,好味又满足,佢地炸鸡仲配衬埋炸薯条,甜辣汁配薯条又系好正。泡菜蛋浆溶岩炒饭 $158除左炸鸡外,我见到每枱都食蛋浆溶岩炒饭,店员会装炒饭用铁板上,然后向你面前加蛋浆同大粮芝士,再用火枪将芝士烧溶同将蛋烧熟,最后捞好,又香又好味,而我地点泡菜仲会有微微辣,十分推介。三色芝士拉面 $89食完炸鸡同炒饭已经饱,但系都忍唔住点埋芝士拉面,韩国面特别好味,口感比起香港既公仔面弹牙、有咬口,再加埋芝士、鸡蛋,一锅熟起即上,食到饱到仲觉好好味。餐厅坐位唔多,个日好在早去到所以唔洗等位,我建

甜辣韩式炸鸡 $208

泡菜蛋浆溶岩炒饭 $158

三色芝士拉面 $89
,再加埋芝士、鸡蛋,一锅熟起即上,食到饱到仲觉好好味。

餐厅坐位唔多,个日好在早去到所以唔洗等位,我建议book位就最好,因为店员系会留枱比book左枱既食客,就算有walk in客都系要等,所以book枱会好d。