2009-05-25
星期五晚八点先黎揾食,一定至少要两手准备啦。同时间在隔离寿司店排队,又在这边留电,两边服务给我的感觉反差颇大。八点黎到,想问一下大约等几多张,waitress 话要个半钟到,不过好难讲 exact 时间,我都好理解既,正想攞飞之际,佢话只要留名同电话,有位打比我~~ so nice,唔洗 keep 住张轻飘飘的纸仔 等到八点十,由于放弃左另一边,过返黎睇下排成点~~ 第五张大枱~~第三张五人枱~~由于近九点,相信好快有~~店外又有长椅,至少妈妈可以坐下抖一阵啦~~咁样等位都等得舒服 d 。九点,正盘算不如食 foodcourt / 外边面档,有电话到,话就快有位,可以过返黎 (系预返时间比客人行返去店 ga wor ~),由于我地根本在店外,所以收电话后仲要等一阵,waitress 见状都会同我 update 下状况例如 埋紧单,拾紧枱,等我知道大约仲要几耐。五个人,前后叫左两个薄 pizza,一个凯撒沙律,一个意粉,一个前菜,饱到捧住个肚走凯撒沙律:用料好足,芝士味好香浓,面包粒脆脆又有蒜香,汁的味道都恰到好处。新奥尔良意粉:好惹味,少少辣,意粉有咬口又不会太硬。pizza:由于是薄
新奥尔良意粉:好惹味,少少辣,意粉有咬口又不会太硬。
pizza:由于是薄批,所以叫两个都不会太饱,个批底真系做得好脆,超级好味,d 用料好足,沙乐美肠,mushroom,cheese,肠,全部都好好味。
其实 CPK 都食过好几次,厚批就一般,不过用料全部都系靓料,一定唔会差得去边~~所以黎食最好食薄批。另外意粉都一流,不过无我最爱的 angel hair 啰。
唯一缺点系完全地道美国野,无饭,连无芝士的食品都较少,妈妈就惨 d,成日要挑返 d 芝士出黎~~唔食芝士的人去之前要谂清楚。