2024-03-06 62 浏览
今日返工做到无停手🥲 终于放工一于食个丰富嘅afternoon tea 安慰下自己🤤🫶 㨂咗依间食台湾野,幸福感满满嘅幸福锅😍🫶 入面装修好光鲜🌟 墙上别具心思嘅字句好有台湾风味🌸 座位宽阔又舒适,加上不断播放住台湾经典金曲❣️(好多周杰伦嘅歌🤣)整体感觉好放松好悠闲,下午茶啱晒👍❤️ 食台湾野第一必食梗系蛋饼😋 我就㨂咗个古早起司芋泥肉松蛋饼🤤 芋泥软绵柔滑,肉松咸香惹味,配搭埋蛋香满溢嘅经典蛋饼,食落滋味丰盈又满足。之后㨂左又一必食嘅芋圆甜品😋 㨂左古早芋泥三色芋圆😍❤️ 糖水包含原球芋泥、三色芋圆同埋凉粉,份量十足。三色芋圆食落烟韧又Q 弹,甜甜地充满芋香,十分美味🤤🫶包底叫返杯养生又润喉既红枣桂圆茶,中和返甜品嘅腻滞感😚 超级理想👍

古早起司芋泥肉松蛋饼

古早芋泥三色芋圆