2018-07-19 138 浏览
环风 🌬环雨☔️入咗间拉面店!地点:炮台山店铺:幸拉面谂住避下雨,见到间拉面店,咪入去坐下食d野,原全无咩希望!点知一开门,满口🇯🇵日文的靓女姐姐,非常有恩勤招呼,见到我地湿晒,立即攞了两张何奇大的纸巾比我地!(心谂!点解会有d咁大嘅餐巾嘅?)不过我没有问她☺️跟住就留意到哩位,超专心嘅拉面师父!👇🏼(型)天气不佳,全身又湿湿!谂住求其叫两碗面食下啦!点知...我就食白豚拉面,汤低浓厚,唔口渴!还食到汤低不只单一浓猪骨,还有咩?你地试下啦!本人就觉得好好味嘅,但一定要题嘅系,个笋系新鲜架!劲好味,同d肉要赞扬下,好鲜柔嫩,估计是慢煮的效果,蛋也做得好好,但我就觉得开半会靓d!最后汤都饮哂!幸福!朋友仔就食咗黑豚拉面,蒜香做得出色,一题木耳是没有切断,沾汤多了,口感也不错!但不知不觉,朋友仔食晒,也说好幸福喔!Nice!!🤤令外,拉面师父,做面时,他的手法很好,应该是令多余水分迫走,落汤时不会令汤低淡咗!赞!
环风 🌬环雨☔️入咗间拉面店!
地点:炮台山
店铺:幸拉面
谂住避下雨,见到间拉面店,咪入去坐下食d野,原全无咩希望!

跟住就留意到哩位,超专心嘅拉面师父!👇🏼(型)

天气不佳,全身又湿湿!
谂住求其叫两碗面食下啦!点知...
白豚拉面

最后汤都饮哂!幸福!

黑豚拉面

Nice!!🤤