2019-03-28
几个女仔又聚餐呀!今次其中一个提出食日本嘢就拣咗呢一间一门,听说要早订座,仲要我地再三打去确认有冇位,几巴闭!上到去成条走廊都好暗好黑,勉强可以睇到墙上面嘅挂画。 入到去总算光猛,有啲似居酒屋𠮶格局,油烟味都颇大。朋友说呢度的串烧好味,就即管叫黎试下啦!果然冇介绍错。左: 鹿儿岛豚肉串 口感有啲似猪腩肉,不过冇猪腩肉个层肥肉, 猪肉亦都冇膻味。中: 盐烧活鳗鳗鱼系好肥味㗎,不过有骨,盐烧的味道比较偏淡。右: 鸡肉串 简单的鸡肉串,入口出奇地觉得鸡肉咁滑㖞!东洋卷 人人都说必叫,真系必叫㗎! 落单时店员同我哋讲可以分成三件,我哋就分三件啦! 首先𠮶外皮好新鲜,好香,入面的牛油果、三文鱼子、沙律配搭得宜。厨师推介十件呢个有啲失望,卖相系好新鲜,冇出水,但入口觉得鱼生冇乜鲜味。 而且点寿司的豉油比较咸。天气冻,都系要食返少少暖身嘢。合鸭荞麦面去亲日本都系同荞麦面擦身而过,今日就系呢度试下啦! 鸭胸微微煎过,香口,没有多余油份,荞麦面煮得比较腍,但入口仍然觉得佢爽。汤底系甜甜地,可能系因为有柚子菊花同埋一啲葱花。豚肉柚子豆腐汤豆腐超级滑,个汤底比较咸,豚肉虽然系一嚿嚿,但系都可以食到系好嫩。店
朋友说呢度的串烧好味,就即管叫黎试下啦!果然冇介绍错。
口感有啲似猪腩肉,不过冇猪腩肉个层肥肉, 猪肉亦都冇膻味。
中: 盐烧活鳗
鳗鱼系好肥味㗎,不过有骨,盐烧的味道比较偏淡。
右: 鸡肉串
简单的鸡肉串,入口出奇地觉得鸡肉咁滑㖞!
天气冻,都系要食返少少暖身嘢。
店员的服务态度都几好,好有礼貌, 不过有时店员大嗌光临/欢送的时候,声浪过大。