2017-12-13 708 浏览
胖🐽增磅@元朗。第三站小确幸上两站食完咸的。。跟住e站要食啲甜嘢平衡下小确幸门前系条好阔嘅行人路。。我同男人都话好耐冇见𠮶啲咁阔嘅行人路,真系大乡里😅😅😅😅又系本身想食布丁烧,再加个玫瑰荔枝奶冻,点知玫瑰奶冻又卖晒,所以拣左2个唔同味的布丁烧布丁烧系一层布丁,一层蛋糕,一层焦糖酱,三合一食的时间,要倒转,倒出黎食职员教,因为芝士味会淡d.要食先,之后再食抺茶味就啱了四叶芝士布丁烧用左北海道十胜芝士,淡淡芝士味,唔会太浓,布丁软滑绵密,蛋糕吸收左d焦糖酱,湿湿地咁食,又几夹wor.焦糖酱唔会死甜,系淡淡的甜味,配合番个芝士味抺茶。若竹布丁烧食完芝士味,以为抹茶味都系淡淡地,原来大错特错,个抹茶味超浓,浓到以为食紧50%以上的抹茶雪糕。。。如果系抺茶爱好者,应该会超钟意,但本人系奇怪路线的,浓抹茶我钟意饮的,但制成品就麻麻地,所以差不多整件都交左比没茶制成品爱好者,我身边果个k.o.左佢🎯🎯🎯我地拣左坐系门口外张枱仔到,望住头先话好阔嘅行人路,加埋宜家凉凉地又未系好冷的天气,感觉劲写意🍁🍁🍁🍂🍂🍂另外舖头都几窝心,有提供热茶同水。仲要系煎茶,好香。因为始终都系芝士蛋糕,食完都会有d腻,饮番
胖🐽增磅@元朗。第三站

小确幸

上两站食完咸的。。跟住e站要食啲甜嘢平衡下

布丁烧系一层布丁,一层蛋糕,一层焦糖酱,三合一
食的时间,要倒转,倒出黎食

职员教,因为芝士味会淡d.要食先,之后再食抺茶味就啱了

四叶芝士布丁烧

抺茶。若竹布丁烧

另外舖头都几窝心,有提供热茶同水。
仲要系煎茶,好香。因为始终都系芝士蛋糕,食完都会有d腻,饮番啖茶,即刻好舒服☺️☺️☺️☺️
2017-12-12