2021-06-25
Cwb一直都有唔少餐厅等紧我哋发掘,有d隐姓埋名,有d出名拎晒奖但隐世,后者应该就系拎黎形容呢一间寿司樱。今晚系由旭师傅同佢徒弟招呼我,旭师傅带比人一种好亲民嘅feel,冇乜架子,$1280呢个set食得我好满足☺️先付3种个汁煮鲍鱼好入味好软淋!番茄甜度带少少酸亦好适合开下胃口,其实仲有金目鲷春加左d呑拿鱼汁落去。刺身5款左口鱼+左口鱼群边配梅酱以及深海池鱼腩+背位,一黎就已经系油脂丰富嘅白身鱼😳每一切都配搭上唔同料理手法,就算系同一条鱼都可以食到2种味道烟熏初鲣用苹果木黎烟熏,打卡一流,之后2款贝类分别岩手县蚝以及平贝,一样系新鲜大只,蚝极新鲜,撞正送货时间,一拆箱就开左黎食🤤而呢个时候,师傅已经开始著手最后嘅重头戏,活海胆😳和食料理2款用海胆烧虾以及烧带子中和返前几味嘅油脂感,烧带子仲配上三文鱼籽同海胆一齐食👍🏻寿司5款分别系池鱼、金目鲷配木之牙、鲭鱼+白昆布、烧大拖罗配樱花虾,唔算太多款,但系我钟意嘅舍利,无论黐度酸度都唔错,能够带出鱼嘅鮨味,一淡一油梅花间竹咁搭配头先讲到只活海胆,师傅话平时$1280呢个set冇都冇得食,但好好彩同师傅倾得好开心,佢就直接喺面前处理完就变左最后
先付3种
刺身5款
和食料理2款
寿司5款
头先讲到只活海胆,师傅话平时$1280呢个set冇都冇得食,但好好彩同师傅倾得好开心,佢就直接喺面前处理完就变左最后呢一道原个海胆配拖罗蓉鱼籽😍赏心悦目,用艺术品黎形容一d都唔过分,味道就更加唔使讲🥰
最后吸物以及甜品分别系鱼汤同甜度爆高嘅静岗蜜瓜,完美结束今个晚上🤓