2019-10-24
刚到店舖已经畀呢个酒吧吸引,除咗好多唔同类型嘅酒之外, 仲有bartender喺我面前调酒,气氛非常重要!Drink list都有「一本」!!!由于揸咗车嘅关系,所以我同朋友都系饮mocktail,拣咗两款女生必定会喜欢的。Flower Fizz(左) ~ 梳打水base,里面有微微嘅香甜味,底部有类似椰果嘅粒粒,可增口感。Dr. Kitty(右) ~ 只系卖相都赢晒,朋友话系果味嚟嘅!好饮!Octopus Flcoide Sala~ 第一次见到有人用冰菜去做沙律,好新鲜嘅食法呀!原来可以咁好食,配埋提子车、厘茄同埋麻酱, 原来可以咁夹!Smoked Salmon Pizza~ 自家制嘅pizza我一定会留意饼底做得好唔好,因为呢个系基本功, 呢度绝对系合格以上,厚薄度适中,批边烘焗到香脆, 加上上面嘅芝士、三文鱼同茄酱, 一个唔会输嘅组合!Wagyu Beef Ragu Cava~ 点呢度菜嘅原因, 系佢手做嘅贝壳粉, 长型嘅粉 ,每一条都沾上并包住浓浓嘅酱汁, 非常够味! 而且和牛份量亦都有好多,牛味够浓!CP值超高!
Drink list都有「一本」!!!