餐厅: 幸福四季椰子雞 (譽發廣場)
资讯:

2019-11-09 37 浏览
为庆祝升职加薪,好朋友book左依间餐厅请我食饭。依间餐厅既坐位都好阔落,坐得好舒服,我哋坐左系近马路位,个景都几OK。因为我哋得两个人,所以我哋叫左前菜:川味小云耳&手拍青瓜。主菜叫左半个四季椰子鸡锅,杂菜拼盘,手工宝响铃&幸福腊味煲仔饭。饮品就叫左杞子圆肉雪梨茶&士多啤梨沙冰。前菜:川味小云耳&手拍青瓜:两种都系有少少酸辣,小云耳&青瓜都爽脆。四季椰子鸡锅:依个真系值得一赞。首先佢只鸡只系好嫩滑,无雪味,有淡淡既鸡香。而且佢哋有漏斗提示客人要比D鸡肉滚5分钟先开始食。我跟佢职员建议,鸡肉滚熟后,先饮一碗汤底再食鸡。哗,个汤清甜到一个点。完全无想过只系鸡同椰青水己经可以甘好味。值得提一提既系,如果你饮哂第一锅汤底,你原来除左可以选加清水/鸡汤外,仲可以选加钱落椰青水。我之后问职员,点解只鸡同我平时去打边炉食既有D唔同?原来佢哋用既系用某个日数既文昌雌鸡。幸福腊味煲仔饭:依个系另一种值得赞既𩠌。成个煲仔饭充满哂腊味既香味。最重要系佢既饭保持到粒粒分明,煲底有饭蕉,但饭蕉完全唔会黐底,好易滗起嚟食。比好多自称煲仔饭专卖店既做得仲好。杞子圆肉雪梨茶&士多啤梨沙冰。:杞子圆肉雪梨茶就清清甜甜
为庆祝升职加薪,好朋友book左依间餐厅请我食饭。

前菜:川味小云耳&手拍青瓜:

两种都系有少少酸辣,小云耳&青瓜都爽脆。

四季椰子鸡锅:

幸福腊味煲仔饭:

杞子圆肉雪梨茶&士多啤梨沙冰。:

杞子圆肉雪梨茶就清清甜甜,士多啤梨沙冰除左有甜味外,仲食到少少士多啤梨既微粒。

2019-11-08
  • 四季椰子鸡锅