2017-01-13 570 浏览
晏昼和同事来一个快午饭,随便点了一间茶餐厅见有位就闪入去。环境老实讲非常挤迫,店内节奏急速,这正正彰显著香港地嘅拼搏精神。所有嘢都系《快。狠。准》,最大特色系𠮶度嘅伙记 非常幽默,风趣生鬼!我地只点了两个菜式。一碟系最传统既蕃茄焗猪扒饭,块扒大得有点过份,如果系牛扒就发达啦讲笑。原本冇咩期望,一口gep落劲惊喜,原来除左大记既一哥焗猪饭,系这个世界上其他地方系仲有得㨂既!扒肉够松软入味,芝士配合鲜茄,加炒蛋饭底,满足到不能言语。另一碟系罗汉斋炒面,份量超大两个女仔都食唔晒,劲惊会好斋,唔系㖞,多款新鲜蔬菜配合不太浓味汁料,脆卜卜面底真系好正。同事叫热菜蜜,我跟!佢问左条我O左咀既问题,究竟菜蜜系咩黎呢?hmmmm.... 系。。。honey?.... kind of vegetable plus honey?...... 跟住就系变左两个O咀。。。
晏昼和同事来一个快午饭,随便点了一间茶餐厅见有位就闪入去。

我地只点了两个菜式。

2017-01-12
  • 罗汉斋炒面