2009-09-09 123 浏览
SEP 7, 2009 (TUE) LUNCH $24好耐无嚟呢头,一嚟到就谂起要嚟呢间几十年老字号嘅面舖食个面先!行入去发觉两个人都换咗!煮开面嘅男人换咗个后生D嘅,不过之前都见过佢喺度,反而楼面好快手嘅姐姐就换咗个婆婆,我谂都系一家人嚟嘅!牛腩河 $19 支装忌廉 $6不过今日放弃我最爱吃嘅金钱肚,叫咗个牛腩河,因为好耐无食过牛腩呀!HEHE!今日天气热到飞起,仲叫咗支支装忌廉回味吓先!啲牛腩排列得好整齐,有8旧medium size,好够谂之余,肉味极浓,肉汁浓香,腩汁混入香浓嘅汤中,加上一些葱花嘅香,真系食碗面已经够享受喇!啲河粉嘅份量仲一D都唔少,呢度D河粉仲好滑好滑添!我个人喜好仲加咗一些醋 & 辣椒油,D辣油几好味,唔止够辣仲好香,因为好怕食啲得个辣嘅辣油!呢餐我已经好满足!食饱走人个婆婆仲好亲切咁同我讲声多谢添!
SEP 7, 2009 (TUE) LUNCH $24

牛腩河 $19 支装忌廉 $6
啲河粉嘅份量仲一D都唔少,呢度D河粉仲好滑好滑添!

2009-09-07