2021-06-20
一黎到咩到未叫就放低碟doritos,我地四个人叫晒野食落晒单先开始食碟doritos,中间添过两次。到埋单见到个Nuts item收成$120问咩黎,食店话系𠮶几碟doritos,我地话下乜要钱唔系送架。店员:「系呀其实我地按人头收费每位$40,任添,我地已经收少左一位。」我:「下你放低𠮶阵唔讲会收钱?」店员:「其实你可以话唔要咁我地会收走。」我:「问题系你无话我地知碟嘢会charge wor,你收钱唔系问题,问题系你无告知客人wor。」店员:「一系咁啦我收两位$80」我费时嘈交所以无再嘥气讲,但好心啦,生意难做都唔系咁做架嘛。「在新修订的《商品说明条例》之下,任何商户未能就产品向消费者提供充足的资料,让他们可据此作出交易决定,这些商户可能触犯「误导性遗漏」的罪行。」如果我知道𠮶几块薯片收成$40一位,我边撚到会食!唔会再帮衬。
如果我知道𠮶几块薯片收成$40一位,我边撚到会食!
唔会再帮衬。