2006-02-13 7 浏览
今日同个外国o既朋友仔走左去赤柱, 谂住同佢experience 下冇咁繁忙o既香港. 我地成一点几先入到去.行左一轮, 决定揾野食.我唔知搞乜好想食海鲜, 我地比较过之后, 入左呢间... 到我睇menu o个时即后悔. 我地之前o个晚先至o系SOHO o既Habibi 食左o的好多香料o既埃及菜. o个叠menu 上面, (又系好多香料o既) 印度菜多过西餐, 又冇我心目中想食o既野(mussels 呀, 生蚝呀等等). 结果我就order 左个九十八蚊o既pizza set 加个啤酒, 个friend 就order 左价值百零蚊o既两个course o既set: Caeser salad 同埋茄汁长通粉(正式个名我唔记得左), 外加Heineken 一杯.个pizza 我叫左佢地o既Bayside pizza (唔系好sure 呢个系咪正确名称啦!), 个样同Roma Roma o个只pizza 一样, 都系长形. 不过佢地系同一个group, 可能都系咁样整个pizza dough 啦! 个味道都唔错, 个底都系又薄又脆, 个pizza 上面又有烟肉又有pepperoni, 但

个pizza 我叫左佢地o既Bayside pizza (唔系好sure 呢个系咪正确名称啦!), 个样同Roma Roma o个只pizza 一样, 都系长形. 不过佢地系同一个group, 可能都系咁样整个pizza dough 啦! 个味道都唔错, 个底都系又薄又脆, 个pizza 上面又有烟肉又有pepperoni, 但又唔系好咸. 加埋佢俾o个只sauce 同埋辣椒仔o个只青色o既汁就好正!

至于我个朋友o既salad 同埋长通粉都好好. 佢好钟意长通粉个sauce, 食到佢好开心.

不过我最大投诉系我个set 只可以叫生力啤饮! 老实讲, 就算佢系菲律宾o个只, 依然都唔系好饮. 早知就问下可唔可以叫杯冻柠茶啦! 仲有就系个waiter 唔系真系咁识斟啤酒, 我o个杯唔够泡, 我朋友o个杯就多泡到唔可以一次过斟晒一杯. 不过连部份o系尖沙咀呀, 兰桂坊呀开工o个o的waiter 都斟得唔系咁好o既时候, 我呢个要求好似都好冇厘头.

虽然我食唔到心目中最想食o既野, 心中有少少唔忿气, 不过呢度个环境都唔错, 相信夜晚o个时仲正, 拍下拖就最o岩!