2023-10-18 229 浏览
最近成日食一间cafe嘅lunch,觉得啲嘢食几高质。食咗几款特别想推荐俾大家。蟹肉南瓜粒烟三文鱼他他 $98依个一定系最爱,烟三文鱼嘅份量非常足,因为烟三文鱼食落会有种咸嘅油脂香味;配埋下面蟹肉(有小小沙律酱嘅sauce)再配底嘅南瓜果种甜味加埋好夹。旁边围住嘅沙律令成碟多返啲爽嘅口感。第一次食见到会落爆珠觉得怪怪地,平时食yogurt先会落。但之后发现又唔会唔夹,成件事个口感又丰富啲。同佢份量都算几多,男仔食应该都没问题,食完又唔会好quilty。香煎挪威三文鱼配米形粉莎莎 $118果阵试系俾「米形粉莎莎」吸引觉得几特别,佢用茄汁煮味道似risotto,但米嘅口感系类似煮淋嘅扁身日本米,个人好钟意食,觉得个酸味同咬口令人想食落去。三文鱼方面最怕煎耐咗干身,但我食几次都keep到里面红红地,食落口感仲好juicy。同依个份量好足,有男仔fd都食唔哂,想饱肚首选。和风鲜带子明太子酱蝴蝶粉 $128明太子酱+带子依个组合其实无得输,配蝴蝶粉本身都好索汁,第一啖到食到尾都好浓郁。如果唔系明太子粉丝食到尾可能会觉得小小腻,但整体都系几出色。小总结:套餐另跟汤同特饮(果茶/咖啡),性价比不错。

蟹肉南瓜粒烟三文鱼他他 $98

香煎挪威三文鱼配米形粉莎莎 $118

和风鲜带子明太子酱蝴蝶粉 $128

小总结:套餐另跟汤同特饮(果茶/咖啡),性价比不错。