2023-01-08 395 浏览
今日突然之间好想食上海嘢,所以嚟到屋企就近嘅Popcorn度食两个人嗌咗4样𩠌鸡丝粉皮,素鹅,两条小黄鱼,小笼包小笼包一笼四只,佢个皮好薄,个汤咸咸地,应该普通鸡汤,不过不失,唔会话好好食,但系个皮已经好过出面好多嘅地方,唔会一夹就穿小黄鱼🐟之前喺第二度食过,好热好滑,嚟试佢呢度,系会有少少辣椒蒜头喺上面都几惹味,不过就唔系特别热唔系特别脆呢度嘅小食都系可以拣半份或者一份,我就叫左半份5旧,里面馅料都系木耳素为主,入口好热,但系都几油应该就唔系即炸鸡丝粉皮,个人好钟意食粉皮,酱好多然后配有青瓜鸡丝,除咗麻酱嘅香味仲有少少嘅咸味,个咸味好少少奇怪,佢同麻酱一啲都唔夹,你食入口食到最后先有一种盐嘅味整体来讲唔算好难食,但都唔系特别好食,佢最大嘅卖点系啲嘢嚟得快
两个人嗌咗4样𩠌
鸡丝粉皮,素鹅,两条小黄鱼,小笼包
椒盐小黄鱼

素鹅