2025-01-20 153 浏览
上个月,郑叻同 Ruby去咗大埔Ox Steak Lounge锯扒!朋友都觉得呢间餐厅嘅消费唔算好平好平,胜在环境几舒服,可以偶然豪一下。整体食物几精致,适合情侣~。等郑叻带大家去睇下食咗D咩:🥗📌凯撒沙律 - Caesar Salad (Chicken)🥗📌自家制生牛肉他他 -Homemade Beef Tartare🍲📌牛肝菌野菌忌廉汤Cream Boletus Mushroom Soup🍞📌自家制牛骨髓牛油包OX Bone Marrow Butter with Toast🥩📌黑松露鹅肝威灵顿牛柳Beef Wellington with Black Truffle本身同侍应讲咗要七成熟,但上桌嘅时候得三成,即时同侍应反映咗,都有即刻换过一碟。🥩📌香煎澳洲PR级草饲肉眼 8ozGrilled Australian Rib Eye (PR Grade)。甜品。Ox Steak Lounge📍大埔旧墟直街9号粤发大厦地下1号舖📍Shop 1, G/F, Yuet Fat Mansion, 9 Kau Hui Chik Street, Tai Po
上个月,郑叻同 Ruby去咗
大埔Ox Steak Lounge锯扒!
朋友都觉得呢间餐厅嘅消费唔算好平好平,
胜在环境几舒服,可以偶然豪一下。

整体食物几精致,适合情侣~

等郑叻带大家去睇下食咗D咩:

🥗📌自家制生牛肉他他 -