2016-02-06 1920 浏览
天寒地冻,爱吃既你第一时间会谂起乜?打边炉?一品窝?其实都岩既,全部食完都系暖粒粒!不过今日想同大家介绍下哩间煲仔饭,食完仲暖过暖粒粒呀😂 虽然我住喺新界区,但有好野食我几远都会去嫁。煲仔饭一上枱就劲香!店员即刻开盖帮我地淋豉油,d饭粒粒分明有口感,仲吸收左面头材料既味道,再加埋豉油真系净食d饭都觉得正呀😜 重点当然系煲底既饭焦啦!虽然唔系成个底都有,但起码每一块饭焦都好脆!好少脓既饭!我食煲仔饭最钟意食到痴哂牙呀😁😁黄鳝猪润煲仔饭…黄鳝肉质爽滑,鱼皮位带少少韧劲,味道都几新鲜几有鳝香味…而猪润就不过不失啦,起码唔鞋唔韧冇涩味!滑鸡田鸡煲仔饭…两只鸡味都超级香!肉质仲几嫩滑添。其实我都几钟意食田鸡,因为d肉一球球咁,好得意好好咬😂😂 食果时记住要斯文d,慢慢细细啖食丫!笔起之后要吹多两吹先唔会辣咀喔🙊😚

黄鳝猪润煲仔饭

滑鸡田鸡煲仔饭