2019-07-12 1021 浏览
庆祝老公生日,去酒店食个靓午餐。预早打电话去book定就会有个靓海景位。有指定汇丰信用卡就送蛋糕一个 ,有得拣朱古力定绿茶味。我哋一人嗌咗一个瞬食午餐($368)。有头盘,主菜(配饭及味噌汤)及甜品各一款。同侍应讲系share食,食物就会放中间。油甘鱼刺身配南美辣椒。白身鱼一向味道无咁浓,所以餐厅配咗柚子豉油汁同辣椒就变得好惹味。脆米伴香辣免治金枪鱼。脆米炸到好似薯饼咁,配埋捞咗辣辣地嘅沙律酱嘅金枪鱼,好有惊喜。杂锦天妇罗。有八件。除咗传统嘅两只虾,番薯,翠玉瓜,冬菇,青椒,仲有少见嘅大叶同西兰花。粉浆偏厚,但食材新鲜搭够。鳕鱼西京烧。不愧为主打菜,肉质嫩滑,配埋偏甜嘅日本口味酱汁,送饭一流。不过如果自己一个人食晒一件会比较腻。大豆奶酪。见到有云呢拿籽响入面就知道系诚意之作。配埋酸味味嘅生果就可以平衡到呢个甜品。朱古力便当盒。原来系心太软配绿茶雪糕。朱古力心太软超甜,配埋苦苦哋嘅绿茶雪糕都系太甜。如果系庆祝生日,餐厅会送一张即影即有相。不过个送嘅绿茶蛋糕就有啲失望,完全食唔出系酒店级数。绿茶味唔够,手工亦未见超卓。总结系,食物质素同服务无得输,但如果坐满时会比较嘈。

总结系,食物质素同服务无得输,但如果坐满时会比较嘈。

庆祝纪念
生日