今日系我考车既日子,一早book定呢间人气铁板烧,打算得唔得都好,都要食返餐好野😆结果得左🥳食得豪d都抵!一入到去被职员带左去包箱,地方宽落,私隐度高,有种包场既感觉😌今日拣左个鲍鱼大海虾餐二人餐,配左鹅肝、银鳕鱼、A4和牛厚烧、豚肉,个餐仲会有杂菜、炒饭同埋甜品,睇落已经觉得好丰富,仲要原来做紧优惠,6点半前离坐全单有66折😌即刻抵食好多!前菜先有:🐟合桃小鱼干、🐙芥辣八爪鱼、🥗杂菜沙律三样都几好食,沙律落左黑醋好醒胃主菜:🦐大海虾海虾好大只,师傅煎嘅时候,会再切开细细粒,再加埋佢整嘅汁,好爽弹鲜味十足🐟银鳕鱼👨🏻‍🍳师傅都好贴心,全程都会keep 住铲走多余嘅油煎到两边金黄,鱼肉口感柔软,加埋煎至香脆嘅皮,再配埋柠檬汁,入口有鱼油既香但又唔油腻南非鲍鱼切成薄片慢煎,吃时口感爽嫩,配上生海苔汁💦将鲍鱼本身的鲜味带出来😋味道岩岩好🪿鹅肝多士师傅煎到块面包好扁身好脆,连埋个鹅肝,师傅仲俾咗啲香醋,令到个鹅肝冇咁油腻,烧菠萝亦都好香甜多汁,好味道🐮和牛厚切配炸蒜片非常好食!口感一流在于师傅将和牛嘅外皮烧到微焦外脆,但一咬落去系软滑即溶,再配埋炸蒜既香味,真系不得了🐷薄切豚肉片配炸葱蒜豚肉既

前菜先有:
🐟合桃小鱼干、🐙芥辣八爪鱼、🥗杂菜沙律
三样都几好食,沙律落左黑醋好醒胃

主菜:
🦐大海虾

🐟银鳕鱼

南非鲍鱼

🪿鹅肝多士

🐮和牛厚切配炸蒜片

🐷薄切豚肉片配炸葱蒜
豚肉既脂肪同肉的比例都好分明,煎嘅时候会煎埋啲油份出嚟,夹埋中间的葱蒜食,感觉冇咁油腻

🍚虾干蟹籽炒饭
师傅功架十足,炒饭真系粒粒黄金分明,软硬适中,仲有大量嘅香葱,令到炒饭更加香气十足

🥗炒杂菜+季节野菜
菇类烧完仲好juicy,蕃薯同莲藕食得出食材既鲜甜
杂菜加左黑椒去炒,好香口得黎调味亦刚好

🍲海鲜汤
望落以为系普通嘅海鲜面豉汤,饮落非常惊喜,充满贝类既鲜味,每一啖都系精华

🍨豆腐雪糕
食落软滑豆味香浓,大豆的香味在囗中慢慢散发,感觉清新又健康🤤

最后最后,厨师仲表演佢的画功,用面粉浆画左个kulumi送比我地,早一日我地先谂紧到时想有一只kulumi🤭点知真系有。

📍 铁板超 (尖沙咀)
尖沙咀么地道61号冠华中心地下1号舖
2024-10-07