2020-12-25
打算同朋友出去庆祝生日,咁啱见到Fb有人介绍哩一间餐厅,所以就book咗黎试,哩间餐厅啲嘢唔单止好食,啲侍应仲要好搞笑,同一晚有五台人一齐庆祝生日,成件事都几开心🤣🤣🤣我哋三个女仔去食,总共就叫左五样嘢第一样一定要讲下必叫嘅片皮鸭🤤我哋嗌左半份嘅片皮鸭,三个女仔share啱啱好!侍应送咗上嚟之后仲有教我哋点样整嚟食,好好服务。片皮鸭真系超好食,好香脆,而且个笼皮每一块皮之间有张纸隔住,方便我哋拎,好贴心!❤️另外,我哋仲叫咗小笼包,哩间餐厅嘅小笼包皮薄多汁,个味道同乐天王朝嘅原味小笼包差唔多,好食,但唔算太惊喜。我哋仲叫咗好多人推介嘅牛肉饼,呢个牛肉饼又系爆汁嘅!里面嘅牛肉馅好多,好好食,一人一个都唔系好够喉😝之后我哋仲嗌多咗个面食,不过呢个味道唔系话好特别,都系普通餐厅食到𠮶啲。最后因为我哋都系唔够饱😂所以再嗌多左条鱼,哩条鱼好正!外面好脆,鱼肉好嫩,佢啲汁有少少似咕噜肉嘅汁,但系同啲鱼放埋一齐就好夹!食完之后我哋就偷偷地同个侍应讲要上蛋糕,原来呢间舖头上蛋糕嘅时候会全场播生日歌,啲侍应都会好热情咁同你讲生日快乐,同埋主动帮你影相。最令人估唔到嘅系同场另外仲有多四台嘅客人都系黎庆祝生日
我哋三个女仔去食,总共就叫左五样嘢
第一样一定要讲下必叫嘅片皮鸭🤤
最令人估唔到嘅系同场另外仲有多四台嘅客人都系黎庆祝生日,生日歌不断播,好似冇停过咁,气氛好欢乐,嘢食又好食,值得推介!😆