3天前
周末同屋企人出去食晚饭,小朋友话想食寿司,第一时间就霖起屋企附近果间“大寿司”抵食夹大件,先可以满足我128G既胃🦐火炙芝士牛油香草赤虾寿司:牛油稍过之后好香,芝士未都好浓。🐟辣味三文鱼手卷:小小辣带出三文鱼鲜味,整个手卷满满都系三文鱼。🦑芥辣八爪鱼军舰:芥末有点多,可能因为我本来唔太食得芥末,所以觉得接受唔到,食得既可以试试。🐷黑豚软骨拉面:汤底猪骨味香浓,软骨软糯,容易嚼开。拉面软硬适中。🐷吉列猪扒拉麺:猪扒香脆金黄,系即点即做既。🐮石锅葱烧牛肉玉子饭:牛肉嫩滑,打开温泉蛋搞匀d饭再加d酱油落去,我可以一个人食完一碗🐮牛肉温泉蛋胡麻捞赞岐乌冬:麻酱同乌冬原来都几夹,唔会有太腻既感觉。🐟三文鱼腩刺身(1磅):斤两足,油脂分布均匀,纹理清晰,色泽鲜艳,入口金香,鲜美好甜。🪿鹅肝寿司:鹅肝肥美,带有少少淡淡既奶香味。🍣带子寿司:带子新鲜清甜,基本没有腥味。🪿石锅鹅肝带子软骨芝士饭:鹅肝同带子加起身简直就系鲜上加鲜既组合,除佐好食真系蚊唔到其他更贴切既形容词环境:地下入门上2楼,餐位唔算太多,所以想食需要早d去,避免要排队,7点后人较多。服务态度好,上菜快。
🐷吉列猪扒拉麺:猪扒香脆金黄,系即点即做既。
🪿鹅肝寿司:鹅肝肥美,带有少少淡淡既奶香味。
🍣带子寿司:带子新鲜清甜,基本没有腥味。