见有人介绍呢间新开嘅食店,lunch就去试下,但老实说整体令我有点失望,希望店主可以改进一下。。。见佢话系采用原生态鳗鱼,又配滑蛋,就叫左黎试,其实serve 嘅时候望到都有种chill嘅感觉嘅 。容我简单写下食后感。。。1- 鳗鱼都ok, 偏厚肉无乜小骨2- 话系滑蛋,我觉得叫炒蛋会较为恰当,因为同其他冰室相比,佢呢度真系唔算「滑」3- 凡系用珍珠米,但系米质冇「烟银」口感,而且唔粘身4- 沙律菜算ok,但有条霉左嘅菜夹杂喺入面5-近期面试汤相对地觉得较为出色,有切得好细心好薄嘅萝卜片,呢度加分我定食本身冇跟饮品,所以就用半价加咗杯Earl grey blue flower tea,可能我本身对茶较高要求,觉得茶无茶香味,而且佢地跟嘅杯其实唔岩饮茶用。最后茶,饭,蛋,沙律菜都无食哂就走左。行紧去搭lift嘅时候有个女子追咗出嚟问feedback,但真系无乜心机讲哂佢知但appreciate 佢嘅passion。最最后,要将花店同食店混合一齐同一屋簷下共生,其实呢个概念好好,但只可以讲佢哋花店嘅负责人未能带到令我赏心悦目咁食饭嘅气氛,摆花同插花嘅技术真系有待提升。

1- 鳗鱼都ok, 偏厚肉无乜小骨
3- 凡系用珍珠米,但系米质冇「烟银」口感,而且唔粘身