2020-09-13 553 浏览
今日因为约左7点半喺大围按脚,就揾下附近有咩好食,揾到呢间居酒屋竟然未黎过,所以就book左9点黎食野,老板娘(应该系)人好好,仲特登打电话嚟提醒我,而家食肆十点就要关门,同我confirm系唔系真系九点过嚟食,佢惊我哋唔知道,黎到之后唔够时间食嘢,so sweet!黎到居酒屋梗系食下啲串烧,我哋本身都有食咗嘢,所以今餐就当系宵夜啦!我哋嗌咗烧鸡心、鸡肾、鸡软骨、鸭舌同埋牛小排,真系款款都好好食,店员烧嘅火候啱啱好,食落甘香酥脆!呢款日本甜薯天妇罗都系好好食!佢炸到好脆,而且甜薯本身食落都好粉同埋好鲜甜。 最后,见到之前啲食评都赞呢度嘅刺身好新鲜,所以就叫咗个最爱嘅油甘鱼寿司试下,油甘鱼食落虽然比较瘦啲,但系都真系几新鲜,唔似喺争X食到𠮶啲咁,好多时有阵唔新鲜嘅腥味。食紧𠮶阵落紧好大雨,仲系有黄雨警告信号,隔离有一台走𠮶阵老板娘发现佢哋冇带遮,仲好主动借咗把长遮畀佢哋,叫佢哋之后行过先还返,果然呢度真系好有人情味,之后都会多啲帮衬!

串烧

日本甜薯天妇罗

油甘鱼寿司

2020-09-12
$140 (宵夜)
串烧
日本甜薯天妇罗