2025-01-10
当日嚟到有卡位店员刚用布求其抹过,都唔紧要,食得茶餐厅眼不见就干净;但见台面同张卡位櫈仲有食剩食物既1粒2粒,当日午饭时间店员都好忙,老公就行出门口放餐具台面取了纸巾谂住再抹下张台,有个呀姐喺门口老远好大声话:我地唔供应纸巾㗎!我话攞纸巾抹台你张台仲有污糟,佢话可以叫佢地用布嚟抹台.OK,其实行埋嚟讲下次唔好自己攞纸巾或者贴住不要自取咪得啰,洗唔洗老远咁大声话我地?后尾另一位女侍应拎水杯匙羹又夹住5张纸巾一齐拎嚟(其实我唔需要咁多佢地呢啲纸巾啰🙄,初时见成台纸巾仲怪错老公拎人地咁多张所以先比呀姐话,原来唔系)我数返我老公拎左3张嚟抹台(佢拎时谂住拎一张冇刻意数)后尾呢个大声呀姐行过叫佢落单佢扮听唔到😒讲返食物,炒蛋冻既非常难食,碗面一般正常,系杯奶茶啱我.嚟食物时摆低已经大大力,午饭时间店员比较忙又闵憎呢种茶餐厅受气既氛围,香港客人已经要包埋.OK!今次再有新嘢,咁我以后真系唔再帮衬,香港继续维持咁既服务啦,元朗区逢星期六,日假期已经静左好多,大家心知肚明.其实服务好啲唔介意贵,但如果出街食品质咁参差又咁受气,难怪啲客人北上消费!冻晒既炒蛋捍卫纸巾扮听唔到落单既呀姐
都唔紧要,食得茶餐厅眼不见就干净;
我话攞纸巾抹台你张台仲有污糟,
佢话可以叫佢地用布嚟抹台.
我数返我老公拎左3张嚟抹台
(佢拎时谂住拎一张冇刻意数)
后尾呢个大声呀姐行过叫佢落单佢扮听唔到😒