2023-03-20 350 浏览
晚上十点几,屯门仲未收嘅餐厅无几多间,有料果边攞飞要等八张枱,兜咗一圈去咗叹甜品食野算。唔洗等位可以直入系几好,场内其实八成嘅枱都系点窝夫。but...我地叫咗个综合水果茶,炸烧卖,同珍珠芋圆爱玉。水果茶无得少甜走冰,相信依赖沟糖浆去出味,落少咗冰就沟稀唔到,会太甜。炸烧卖因为有泰式鸡酱去点,味道不过不失,感觉似光波炉焗出嚟多过炸嘅。而珍珠芋圆爱玉呢,爱玉正常嘅,珍珠煲得唔够仲系黏住一揪揪咁,芋圆应该都系出面买嘅现成货,无乜味,口感又粉又硬,有一粒难食到我忍唔住吐返出嚟。都有要赞嘅地方,呢间嘅工作人员态度好友善好正面。佢地提过QR code落单,不过我地忘记咗,店员哥仔好nice照样同我地落单;埋单果阵,我细细声同收银姨姨讲d芋圆好难食,佢即刻话会同返厨房讲,仲想补返个芋圆俾我拎走,不过我拒绝咗啦,同佢讲唔系想R甜品,想佢地留意返个出品质素啫。

唔洗等位可以直入系几好,场内其实八成嘅枱都系点窝夫。
but...我地叫咗个综合水果茶,炸烧卖,同珍珠芋圆爱玉。

都有要赞嘅地方,呢间嘅工作人员态度好友善好正面。
2023-03-19
$50 (宵夜)