2021-09-30 45 浏览
南丰纱厂依家成日都有展览,去展览顺便食埋野我见呢间餐厅冇乜人又好似几靓咁就入咗去食入到去竟然店员同我讲话我哋包场好好笑🤣如果系包场几抵食龙虾汁凤尾虾阔面 $118呢个系店员推介我哋食嘅,所以我哋就叫咗呢个,我想讲真系出色,一嚟到闻到超级香,食落去真心好食,个味好香又唔会话浓到唔好食,而且甜甜地。虾大粒,而且足足有六粒👍👍👍👍中东式羊肉薄饼 7寸 $108店员话因为而家九吋嘅薄饼未返,所以7寸,以后会系九吋大啲。佢哋羊肉味好香,有羊香而且唔会话好苏。仲要系我最钟意食嘅薄皮pizza, 唔会太干身,有少少湿湿地几香,出炉嘅时候好热,啲芝士仲要拉到丝。我觉得比起其他地去pizza好食,快啲返9寸皮,咁我下次食就可以一人食多啲。焦糖炖蛋 $88完全冇谂过佢系咁大兜,仲要面头劲多嘅焦糖脆,仲有一大球雪糕,平时细细兜嘅都要五十蚊,呢个绝对唔贵,但佢焦糖真系好足料好多,基本上真系食唔晒。玫瑰蛋糕 $48唔知点解呢排好钟意食玫瑰嘅嘢,而且佢呢个系士多啤梨味,就忍唔住叫咗,最特别系入面竟然有玫瑰啫喱,个啫喱真系有玫瑰味唔错。特浓咖啡配雪糕 $52食得太多甜野,我觉得你杯咖啡雪糕真系中和左啲甜味,食完之后
南丰纱厂依家成日都有展览,去展览顺便食埋野
我见呢间餐厅冇乜人又好似几靓咁就入咗去食
入到去竟然店员同我讲话我哋包场好好笑🤣如果系包场几抵食
龙虾汁凤尾虾阔面 $118
中东式羊肉薄饼 7寸 $108
店员话因为而家九吋嘅薄饼未返,所以7寸,以后会系九吋大啲。
焦糖炖蛋 $88
玫瑰蛋糕 $48
特浓咖啡配雪糕 $52
食得太多甜野,我觉得你杯咖啡雪糕真系中和左啲甜味,食完之后仲感觉好舒服
毡汤尼配杂果冰
其实佢系Cocktail,但有啲似有酒既杂果宾治,佢又真系好多水果,易入口
白云棉花糖(紫薯拿铁)$68
我见呢个好得意就忍唔住叫 佢可以配一杯热饮,当然要拣我最钟意嘅紫薯。因为我本身见佢有两只色,店员话今日系白色嘅棉花糖,紫薯味唔会话超浓,但系都饮到阵阵嘅紫薯,打完卡就即刻要食咗啲棉花糖,如果唔系就会溶到周围都系会周身都系糖黐立立。
我想讲啲主食唔错之余甜品又多,坐得舒服仲有个绿色嘅地方可以打卡。

其实我觉得店员好好,本身我哋叫咗个布朗尼,但店员话朱古力坏咗,所以个杯咖啡雪糕系送俾我哋。觉得店员有膊头有承担,仲好好人。至少知道有问题会拎出嚟俾我哋仲同我哋解释,我好钟意呢啲。