2021-03-13 469 浏览
见到有咁多好评话呢到既米线好味,于是放工就带埋朋友一齐去试下。.一入餐厅门口感觉已经唔太好,个阿姐已经好急咁问你食啲咩。我地话要睇睇餐牌先,佢就开始hard sell我地要点气锅鸡同过桥米线,话枱枱都必点。咁我地未食过就当然跟佢试下。.✨气锅鸡 ($98)鸡件份量算多但全部都腌到好重胡椒粉味,而且偏油偏咸,完全食唔到鸡本身既肉味。幸好鸡肉肉质都唔鞋口,锅底放左既云耳都算爽口入味,喺食完会好口干口渴。以$98呢个价钱换来咁既质素就觉得唔太抵食。.✨云南过桥米线 ($52)𩠌料米线同汤底喺分开上的,要自己先放𩠌后放米线去整返热佢。𩠌料主要有腩肉、猪润、火腿同埋一啲腐竹,每样都得三两片份量好少,反而其他三𩠌米线价钱仲平,早知叫其他款既米线食好过。汤底既味道一般,唔算好特出。.食完之后都怀疑阿姐介绍食呢两款食物喺因为食水够深,唔太老实。.另外,舖头一张细枱坐两个人已经唔松动,但仍然都要硬塞多两个客搭枱,啲米线碗同茶都喺岩岩够位放,中间又无隔板分隔开,快快食完就走人了。
✨气锅鸡 ($98)
✨云南过桥米线 ($52)