2020-11-06 468 浏览
香港人最钟意就系食日本野,所以成日都放题放题。放题系好抵食但系有时追求质素都系对自己一个交代。同时帮衬黄店都系必要架! 呢间系尖沙咀既楼上日本小店,一上到去就见到黄到金既摆设加上佢和式既设计。一上到去就有种好亲切既感觉,可惜既系人真系小左D 成间铺得一两台客。前菜上左一啲我平时比较小食既野(腌青瓜萝卜,辣蒜头),但系点都要比比面,点知食落清新爽口,平时怕食蒜头的我都忍唔住系咁食。刺身反而系全个餐比较普通既一项 唔系佢唔好食 只系其他太出色。点出色法系出色到我食完个天妇罗先记得自己无影到相。中间有淡淡肉既明太子鸡翼,肥瘦均匀既和牛串烧,爽口既猪颈肉串烧,极度高质。点解我去到天妇罗先记得影相呢,系因为佢个海胆天妇罗系特别到吓亲我(小弟大乡里黎)。一块紫苏叶包住海胆,啲粉好薄但系好脆身。咬到入去海胆甜唔腥 仲要好大旧。基本上食完呢道菜之后已经觉得呢间野无可挑剔 而家写写下都好挂住呢间炎鸟羽,各位手足一定要多多支持呀。下次一定会再去 希望可以见到各位手足一直享受呢到既美食。(BTW店员极度友善 态度5分满分 我都要比6分) 一流餐厅,价钱亲民,必须再食。
香港人最钟意就系食日本野,所以成日都放题放题放题系好抵食但系有时追求质素都系对自己一个交代。