平时去庙街感觉总系热热闹闹,估唔到在比较少人嘅街口内发现了这间感觉好舒服嘅白色主调cafe!cafe名都好特别,叫heart coffee。cafe内白色墙身主调感觉好舒服,与外面嘅繁华闹市成对比。餐厅选择都几多,仲有生酮main+dessert menu!🦀️焗蟹肉多士外表看似其貌不扬,但其实食落去真系厚厚一层嘅啖啖鲜拆蟹肉,配上脆香面包,的确几好食。旁边嘅沙律菜新鲜,还加了香醋更开胃。🦐大虾蟹肉牛油果意粉本来见网上对呢个意粉评价一般,点嘅时候有d hesitation。但唔食过又点知原来咁有水准呢?意粉条条都充满著creamy嘅牛油果香,仲有蟹肉粒粒,好满足😋更值得赞嘅系,意粉上竟用了质素比较好嘅弹口鲜虾而非虾仁,好有诚意!🐟脆香金目鲈鱼柳配红咖哩汁脆香金目鲈鱼柳配红咖哩汁嘅鱼肉嫩香有口感,外层煎到脆香,但肉质keep到juicy,好难得!而咖哩汁系几浓嘅红咖哩香茅香。☕️鸭脚木蜜鲜奶咖啡去cafe必点signature coffee,鸭脚木蜜鲜奶咖啡系比较重蜜糖味嘅咖啡,配上咖啡香+奶香味道,几balance。呢到真系好好静下,食下野,饮下咖啡,放空嘅好地方

🦀️焗蟹肉多士

🦐大虾蟹肉牛油果意粉

🐟脆香金目鲈鱼柳配红咖哩汁
脆香金目鲈鱼柳配红咖哩汁

☕️鸭脚木蜜鲜奶咖啡
鸭脚木蜜鲜奶咖啡

呢到真系好好静下,食下野,饮下咖啡,放空嘅好地方
脆香金目鲈鱼柳配红咖哩汁
鸭脚木蜜鲜奶咖啡