2024-06-16
今晚心血来潮又想食泰国野,见有人推荐呢间文青泰菜而且又有cocktail饮,一于就同男朋友试下🤭餐厅位于亚士厘道尾,系海防道穿过条楼梯仔就到,地点都几又易揾👍🏻入面装修好有渡假feel,辛苦工作完一日黎到食野饮野感觉好放松好chill😌先叫两杯野饮下UDON THANI🍹男友就拣Thai Green Milk Tea🍵 我呢杯都几好饮又装饰得好靓,不过呢度都几多款唔同既cocktail,下次可以试第二样😋鱼露椰糖烧鸡全翼🐓鸡翼烧得好香里面仲好Juicy,而且个鱼露汁酱调得好好味,令到本身已经好香口嘅鸡翼更加出色🤤炸虾饼配青柠忌廉芝士酱🦐虾饼炸得够干身但又唔会太干争争,好有虾味如好弹牙,点少少芝士酱令呢度既虾饼更与众不同😋泰北蟹肉金汤乌龙面🦀呢个乌冬嘅汁酱系泰北咖喱,比起平时食开嘅咖喱再辣少少,怕辣嘅朋友要留意⚠️不过就系够辣所以好开胃,同埋个份量都几大👍🏻同埋蟹肉都俾得唔孤寒架👍🏻👍🏻😋😋本身谂住嗌住少少嘢食,之后再加其他小食或者甜品,点知食完饮埋野两个人都好饱🥴唯有下次再去先试其他嘢😌🤑 人均消费:~$250🤩 推荐指数:8.5 / 10📍 餐厅资料:ASOK THAI GARDEN
鱼露椰糖烧鸡全翼🐓
炸虾饼配青柠忌廉芝士酱🦐
泰北蟹肉金汤乌龙面🦀
🤑 人均消费:~$250
🤩 推荐指数:8.5 / 10
📍 餐厅资料:ASOK THAI GARDEN (尖沙咀)
尖沙咀亚士厘道37号地舖
喜欢我的食评请Like & Follow🫶🏻 @umi.bengal.foodie
#foodie #foodies #foodiegram #foodielife #foodiehk #hkfood #hkfoodie #hkrestaurant #香港美食 #尖沙咀美食 #泰菜 #泰奶 #文青餐厅 #AsokThai #Cocktail #炸虾饼