2024-09-02
星期日一点左右行到去加点,都发觉几多人等紧位。可以预先用GULU app 拎位,但我地去到先知,就照拎飞等了,等左大约15-20 分钟就入得。餐厅d 位都几舒服,可能都新开冇耐,抺下d 枱同凳俾小朋友坐个阵都发觉几干净,抵赞。 有bb 车就要放餐厅外面,入到去都冇咩位放。星期日都有lunch set,价钱唔算贵,有两个前菜,加埋普通野饮 +$8。叫左个炒饭 同埋一个招牌牛肉面。乌鱼子味就唔多食得出,但炒饭炒得干身有蛋香。 前菜一个系蒜味四季豆,另一个系热情果汁,唔知d 一片片爽身系咩黎。招牌牛肉面就好失望,手工面唔系我想像既面,而系好似超市买个种日本拉面,食到尾热力都令到面质糊哂。汤有d 古怪甜味,唔好食。牛有4 片,都大,淋身,不过冇牛味。餐饮一杯冬瓜茶,仲可以拣甜度,拣左冻/正常甜/少冰,茶味几浓,本身茶系热,搅均之后就刚好少冰,都好饮。另一杯竹香铁观音,系杯好普通既茶。都未必有下次。因为佢招牌都做唔好,唔想再乱试又食左d 唔好食既台湾野。
叫左个炒饭 同埋一个招牌牛肉面。
另一杯竹香铁观音,系杯好普通既茶。