(非会员)
今日同事推荐,午餐去左客家爷爷,之前一直好想试,终于有机会!我地六个人,侍应开门欢迎我们,我们一座底就逢上热茶。是日老火汤系青红萝白粟米猪骨汤,估唔到中环的餐厅都煲到禁正的老火汤,抵赞,仲可以拣红糙米饭tim!我们order 咗6个午市套餐,我地叫左:巴爷鸡:系佢地既招牌菜,只鸡好香好入味,一d都唔似出面既鸡。瑶柱粉丝肉碎蒸水蛋:个人最钟意食蒸水蛋,蛋不老很滑,捞饭真系一流!健康红曲酱酿豆腐煲:豆腐好好味,咸淡适中,而且豆腐系美容及健康首选,女士们一定要试!黄金粒班块:我觉得今日食呢碟黄金粒斑块都煮得几好食,好鲜甜,粟米斑块好难煮得好食。翠肉瓜京酱炒猪颈肉:d瓜好清甜,猪颈肉好林,有镬气!时菓咕噜虾:呢碟系男同事们的第二最爱,好开胃,虾很新鲜我地呢餐,鸡,鱼,虾,菜,蛋同豆腐都有,真系好健康,比起平时系中环食的lunch,呢度好有家常便饭feel;d员工服务态度一流,好细心体贴,经常帮我地加茶,还有甜品送!朋友之前都话客家爷爷菜式好味,今日一试,果然好介绍,座得舒服和令人心满意足的午餐,lunch多左一个好去处!!

我们order 咗6个午市套餐,我地叫左:

翠肉瓜京酱炒猪颈肉:d瓜好清甜,猪颈肉好林,有镬气!

时菓咕噜虾:呢碟系男同事们的第二最爱,好开胃,虾很新鲜

巴爷鸡
健康红曲酱酿豆腐煲