康城近期开咗新商场,唯一一间可以饮茶嘅地方就系誉居啦,星期一至五早上仲有孖宝优惠,星期六日都有嘅不过就要早啲起身。一般来讲性价比都唔错嘅,而且喺康城其实你都冇得拣㗎啦😂孖宝既套餐就喺晒上边嘅相,我自己个人系比较推介状元及第粥同虾米炸两肠,呢一个餐性价比真系好高因为平时食一碗及第粥就要40几蚊,碗粥包一粒肉丸啦仲有猪润粉肠猪心,非常之丰富。另外仲叫咗艇仔粥同埋咸肉糭,艇仔粥就会有鱿鱼丝同鱼片,价钱其实系平过状元及第粥,不过我自己就比较喜欢食多𩠌啲粥~另外仲叫咗凤爪排骨饭同埋粉果,但系我就冇影相啦!不过粉果都整得几好味而且非常之皮薄,入边仲加咗我最爱嘅粉葛!😋三个人最后埋单连埋+1同埋茶位总共系$142。睇到依度同你分享一件事啦,如果你本身有入开誉居会员系可以储积分, $10下次当一蚊用,不过依个会员唔系免费㗎,系要比$50先可以入会,所以如果你唔系成日帮衬佢就唔好入会啦。最后奉上一张正价嘅点心纸俾你地参考吓。

及第粥
炸两

三个人最后埋单连埋+1同埋茶位总共系$142。

最后奉上一张正价嘅点心纸俾你地参考吓。

艇仔粥
咸肉粽
2020-09-08
$50 (早餐)
及第粥
  • 状元及第粥