2023-02-28
喺人口密集嘅康城 竟然都揾到一个幽静嘅地方❣️餐厅环境好阔落 尤其是喜欢室外用餐区 虽然系楼景 但宁静嘅氛围 环境开扬室外环境带点浪漫感🤣💰二人晚餐$328(星期一至五)包括两款前菜及两款主菜 主菜餐牌有10多款选择 其实最抵食系叫个饭类/扒 +一个酸种薄饼 但我哋两个女仔怕食唔晒🤣前菜:龙虾汤+$30质地浓稠 口感滑顺 非常足料 超浓郁的龙虾鲜味 附上的大虾我肉质都很好 弹牙❣️🐠自选主菜一 油封三文鱼+$30以油封慢煮三文鱼 三文鱼肉好厚身 口感仍保持细嫩润滑 而鱼皮鱼质较滑,成件,配上柠檬忌廉汁可减油腻咁,汁料都令口感更好❣️🦀自选主菜二 软壳蟹蟹膏意大利饭原只软壳蟹炸成金黄非常脆 而且满满蟹膏 意大利饭一入口就是鲜味 再加上甜酱油提鲜 而配上火箭菜一齐食 其独特香气令意大利饭多了一点清新 无甘腻❣️🥗烤美国露笋 +$38露笋口感质爽脆无渣多汁 食材本身有质素 简单调味加上忌廉汁及烟肉已经好好食❣️🍰Collective Tiramisu +$45咖啡味比较突出 同时亦食到芝士香 配合埋可可粉 度啱啱好 🍷餐酒 +$58
室外环境带点浪漫感🤣
💰二人晚餐$328(星期一至五)
前菜:龙虾汤+$30
🐠自选主菜一 油封三文鱼+$30