2021-12-09
日出康城越嚟越旺,开咗好多食店,难得住将军澳嘅姨仔帮忙凑仔,两公婆立即出动去撑枱脚,左拣右拣选咗呢间亚泰食泰菜!2人套餐泰式小食拼盘~有虾饼、春卷同鸡卷,鸡卷有新意,口感唔错,几好食㖞!大头虾冬荫公汤~呢个汤超级好饮,辣得好过瘾,又唔系得个辣字𠮶只,系我喺香港饮过最好味嘅!香辣肉碎生菜包~同其他冇乜大分别,虽然冇惊喜,不过都合格!马拉盏炒通菜~通菜始终系夏天嘅先比较好食,好在呢度炒得几够火喉,弥补到不足!明炉乌头~见到隔离枱食,又引到我地叫,好耐冇食明炉乌头喇,青柠味最好食,条鱼唔算太靓,好在味道搭够!明炉冬荫海蚬锅~侍应推介我地食,蚬冇沙,冬荫公底唔使讲一定正!菠萝炒饭~原个菠萝上,炒得唔错,菠萝都鲜甜,饭够干身,食唔哂拎返去俾个仔食,包佢钟意!菠萝沙冰~唔会太甜,食咁惹味嘅泰菜,饮啖呢个真系好赏心乐事!
2人套餐
香辣肉碎生菜包~同其他冇乜大分别,虽然冇惊喜,不过都合格!