睇个标题,一定系觉得我系西客,如果唔系个厨师就唔会无啦啦咁话你啦?听埋个故仔先⋯-行完山大约两点九,同妈咪第一次嚟到呢间餐厅食下午茶。因为我唔太饿,所以只有妈咪嗌咗个香脆下午茶餐。(餐厅无低消)炸鱼柳加西多士,热奶茶。-由于妈咪唔可以食甜,所以落单时已经讲明鱼柳唔要沙律酱,西多士咩酱咩牛油咩蜜糖都唔要,落单𠮶位职员就hea hea地话呢到咩都系自己落架㖞~~~咁好啦,你讲我就信你架啦🙋🏻‍♀️落完单睇到张单,见到得「西多士走酱」已经深感不妙⋯- 等咗7-8分钟,就见到一碟无走牛油既西多士同一块份量好大但有沙律酱既鱼柳;(抱歉因为本身无打算投稿所以无影相)见到咩都无走,好自然就同另一个职员讲返(有礼貌的),个职员收走就同厨房讲,因为我地坐近厨房,就听到厨房系到嘈,话张单只系打咗西多走酱、应该打全走咋㖞⋯无耐,一碟新既西多同鱼柳就上菜了⋯只见鱼柳切开一半,反过背面就见到拨开咗沙律酱既痕迹,碟上面仲有残留既沙律酱😂有说,临时演员都系演员,喂但呢碟嘢完全唔专业啰,真系当个客傻既?好声好气同职员讲,职员收走放返入厨房,叫厨师做过,高潮就来了😂😂- 只听到厨师两个收返嚟就系到闹闹闹,其中一个女人仲要

听埋个故仔先⋯

行完山大约两点九,同妈咪第一次嚟到呢间餐厅食下午茶。

炸鱼柳加西多士,热奶茶。

(抱歉因为本身无打算投稿所以无影相)

无耐,一碟新既西多同鱼柳就上菜了⋯

只听到厨师两个收返嚟就系到闹闹闹,其中一个女人仲要重覆咗三次:
唔想食咪去第二到食啰!

Hey,厨师权力咁大既?

讲真客人要求就一早讲咗,你唔怪你同事打单将啲重点miss哂,怪个客人唔食你落错既嘢,成件事好搞笑,讲真可以食、可以拨走就唔叫你换啦!

算!本身都打算食埋就算,但见到呢碟嘢,真系忍唔住要Post上嚟,本来成条既鱼柳得返一半,好摆明系故意架㖞😂废事再讲会加料,食完就走,食个Tea食到成肚气!

有问题唔去解决,解决提出问题既人!
不禁赞叹一句:厨师权力真大😊

缩水鱼柳