2020-05-13
我地拣左12道菜每人$1180厨师发板最惊喜嘅地方系你唔会知道你自己嚟紧食啲咩,啱晒无主见嘅朋水。加上呢间系食创意料理,就会系惊喜之中嘅再惊喜。前菜系牛油果🥑慕思沙律🥗整体好Fresh. 第一次食呢个菜,超级爽脆。主菜方面。我最钟意海鱼刺身。有唔同嘅鱼片刺身。点黄绿芥末同佢地个特制虾头虾脑虾膏汁。浓郁但又冇抢去鱼嘅鲜味,反而有种相互相承嘅感觉。橡木果烟熏鸭胸。揭开个盖𠮶阵时已经好有气势。系视觉嘅一种享受。鸭胸熏得岩岩,嫩身带鸭香又有少少烟熏味。两只鹌鹑蛋卤得相当唔错。蚬肉鲣鱼清汤系用咖啡壶蒸馏鲣鱼汁再倒入蚬肉啫喱。好特别,清清地都几好饮。麻辣三文鱼粒配米通,三文鱼砌成粒状捞四川麻辣酱再夹米通,成件事中式得来又好夹。米通超级脆。甜品都会有三款;用蒟蒻做嘅冷面条柠檬雪芭Lego啫喱
甜品都会有三款;
用蒟蒻做嘅冷面条