2024-08-24 221 浏览
今日朋友介绍我哋去旺角呢一间日本餐厅试吓,话佢哋嘅厨师发办好抵食,而且食物质素同埋 餐厅环境服务都好好👍🏻👍🏻夜晚最平嘅厨师发办只系$468—— 长阪12旬彩席间料理(12品) ,$500唔使就已经有12道菜式,又真系几抵㖞!一齐嚟睇吓佢嘅食物质素如何啦!🤩🤩首先,拎上嚟第一道菜分别系有玑煮鲍鱼、蟹肉豆腐🦀、烧拖罗🐟,三款食物嘅摆放都好精致,其中我就最钟意佢哋嘅玑煮鲍鱼,好入味而且唔会好韧!跟住上枱嘅分别有非常开胃嘅赤贝八爪鱼醋物🐙 、三款刺身🍣 同埋 非常精致嘅三文鱼子蟹肉夹饼🦀,三款刺身分别系熟成深海池鱼🐠、白虾🦐、海胆,其中我最钟意佢哋嘅白虾,味道真系好鲜甜软糯! 接住落嚟就开始有啲热嘢食啦~ 分别系鹅肝鱼子蒸蛋🥚、日式烧豆腐配木鱼丝 、风干马友🐟,鹅肝鱼子蒸蛋嘅鹅肝带出咗成个蒸蛋嘅主调,而且蒸蛋非常之滑!🙌🏻🙌🏻 烧豆腐外皮好脆,里面嘅豆腐好滑仲有少少爆汁嘅效果💦💦 风干马友🐟一样好有鲜味!跟住就上咗两款天妇罗🍤,分别系沙嘴鱼 同埋 秋葵 ,同埋烧北寄贝🐚,烧北寄贝拿捏得好好,做到啱啱熟非常爽口又有鲜味!最后上嘅菜式就系香草龙虾汁烩饭🦞 同埋 鱼汤🐟,其中我就特别钟意佢个鱼汤,

最后上嘅菜式就系香草龙虾汁烩饭🦞 同埋 鱼汤🐟,其中我就特别钟意佢个鱼汤,够晒鲜甜啊!