2018-11-10 73 浏览
荃湾中染大厦,有很多美食。今日拣了,fusion 菜。喺门口睇到,德国咸猪手今日做特价,原本200几而家衹要170几就可以食。咁荀的推介梗系一定要试啦。德国咸猪手分量都几大。厨师细心地帮我哋切埋。口感有点像红烧乳猪,皮脆肉嫩。咸猪手嘅酸菜同埋薯蓉。系厨师精心安排嘅配搭。酸酸甜甜嘅红菜头。香脆青瓜酸味味。是自家制的手工菜令我食得冇咁肥腻。赞👍🐥⭐⭐⭐⭐⭐为了配合咸猪手,当然要了一杯冰冻的啤酒🍻。是日晚餐都有五款选择。我们选择了鹅肝鸡胸。有汤、春卷沙律、甜品,仲有我最爱的咖啡。罗宋汤,用料十足。除咗蔬菜之外仲有好多牛腩,汤嘅味道浓郁,牛腩味鲜甜。赞👍🐥⭐⭐⭐⭐⭐春卷沙律。春卷包著海鲜,又香又脆,配上醋汁沙律。令春卷冇咁油腻。🐥⭐⭐⭐⭐主菜鹅肝鸡胸。鹅肝打成汁,灌入鸡胸内,令鸡胸充满鹅肝嘅香味。而且以烟肉包住鸡胸。令鸡胸嘅味道又多一层。鸡胸没有过火,十分嫩滑。赞👍🐥⭐⭐⭐⭐⭐甜品时朱古力蛋糕。口感好似意大利蛋糕。是一个非常,美味嘅完结。👍🐥⭐⭐⭐⭐⭐咖啡香醇。令到今日嘅晚餐,增加愉快嘅气氛。👍🐥⭐⭐⭐⭐⭐这间fusion菜十分有水准。令我想试埋其他菜式。一定会追抽时间嚟食嘢㗎👍🐥⭐⭐⭐⭐⭐
荃湾中染大厦,有很多美食。今日拣了,fusion 菜。

为了配合咸猪手,当然要了一杯冰冻的啤酒🍻。

咖啡香醇。令到今日嘅晚餐,增加愉快嘅气氛。👍🐥⭐⭐⭐⭐⭐