呢间位于佐敦庙街嘅餐厅装修走简约路线主要都是纯白色, 再加上蓝色霓虹灯管带有点点韩风型格感觉⚡️食物饮品方面都有为生酮饮食设置嘅menu即使唔系生酮, 其他食物碳水/肉比例都恰到好处唔会好似出面成个饭得果少少肉𓂅 Set Dinner / 纽澳良鸡扒意大利饭(ᴴᴷᴰ 148)✨大大块烤得嫰滑嘅鸡扒🙌🏻 配上颇有口感嘅意大利饭, 是我喜欢的配搭哈哈𓂅 Set Dinner / 香煎蟹饼配蕃茄沙沙✨蟹肉打到半蓉再攞去煎, 底面都有轻轻煎过嘅痕迹, 将蟹肉拌著沙律菜吃挺配 (怀疑不是这个吃法但很夹🤭)𓂅 脆炸香辣鱿鱼(ᴴᴷᴰ 69)个名同个成品唔系同一回事, 系咪应该叫脆炸香辣鱿鱼圈先啱哈哈, anyway 鱿鱼圈炸衣劲薄身, 鱿鱼本身够晒弹牙, 都几过瘾~𓂅 大虾蟹肉牛油果意粉(ᴴᴷᴰ 159)✨又一样好多料又好食嘅主食🤍 虽然睇落好干争争但其实挂晒酱汁, 而且蟹肉份量超多, 基本上啖啖都食到有肉𓂅 蓝螺旋藻海盐焦糖鲜奶(ᴴᴷᴰ 50)系Ig备受大家喜爱嘅蓝色饮品, 既有海盐又有焦糖味, 奶味偏重所以味道唔会好奇怪𓂅 Carrot Cake (ᴴᴷᴰ 48)这里的所有甜点都是自家制出品, 选
呢间位于佐敦庙街嘅餐厅装修走简约路线
主要都是纯白色, 再加上蓝色霓虹灯管
带有点点韩风型格感觉⚡️

食物饮品方面都有为生酮饮食设置嘅menu
即使唔系生酮, 其他食物碳水/肉比例都恰到好处
唔会好似出面成个饭得果少少肉

𓂅 Set Dinner / 香煎蟹饼配蕃茄沙沙✨
𓂅 脆炸香辣鱿鱼(ᴴᴷᴰ 69)

𓂅 大虾蟹肉牛油果意粉(ᴴᴷᴰ 159)✨
𓂅 蓝螺旋藻海盐焦糖鲜奶(ᴴᴷᴰ 50)

𓂅 Carrot Cake (ᴴᴷᴰ 48)
这里的所有甜点都是自家制出品, 选择都几多; 其中Carrot cake一定系最多人点, 蛋糕糕身会比较扎实, 层次都几丰富, 先有核桃的脆脆口感, 再来带有阵阵肉桂香嘅蛋糕层, 再配埋cream cheese而非普通忌廉来吃☺️

𓂅 Moist Chocolate Cake (ᴴᴷᴰ 55) ✨
喜欢朱古力口味的我当然不可以错过这个朱古力蛋糕, 蛋糕同样口感扎实, 带微微朱古力味, 最神奇是面层同夹层的不是朱古力酱而是麻糬(?), 是挺令人惊喜的!
2023-03-23