2023-11-13
识咗咁耐广东菜咗食又食都系迎合老人家口味,因为上一次我食咗个大闸蟹宴觉得好好食,带咗奶奶去食,今次带咗我爸爸妈咪屋企人去食,真系100分。今次我食咗好多主题王牌嘅嘢,因为妈咪钟意食片皮鸭,我就特别叫咗一只片皮鸭。咁佢呢就介绍我哋点海鲜酱之余,仲可以点蜜糖原来金可以跟配合得好好好好味另外叫咗半只盐香鸡佢帮我哋烧过之后叫我哋配合柚子酱一齐食又系好味到癫。跟住我哋带咗个蟹肉伊面。另外再嗌咗个士多啤梨火龙果咕噜肉,士多啤梨火龙果咕噜肉真系好好食,直头想叫多一碟外卖,热辣辣,真系好好食另外再叫咗金沙虾球,呢一个真系金沙虾球天花板,咸蛋黄好足够,同埋佢上面有少少趣卜卜,加上啲虾全部都系新鲜弹牙。另外因为我嗌咗一个独立嘅蟹钳比我个女$188.1只(这个反而啲蟹肉太多这个麻麻哋)。嗌咗一个蟹肉菠菜都好食嘅都够蟹肉一粒粒逐个拆肉㗎所以都系手工菜!今次识到佢哋个厨师真系酒店嘅水平,而且价钱都OK合理又唔系特别贵加埋先二千几蚊我哋食咗好多个𩠌。饱到想呕好食到而家要比五个正😙好食之余,仲要系开心,因为食系好紧要,食到好食嘅嘢个人真系好好好开心我哋成家人都开心快乐地食了一个好高水平晚餐,共享天伦。心情特别好。