2022-01-29 53 浏览
今日去完camping🏕之后就想临离开锦田之前睇下附近有咩食 因为好少入嚟呢个地方 然后就见到一间好日式嘅cafe 所以我哋就拣咗呢一间喇餐厅最入边有两张枱系榻榻米 望出去仲有一个小庭园 非常日式 真系有令人好似置身于日本嘅感觉 黑松露蟹肉沾酱配吐司沾酱嘅黑松露非常香 连平时唔钟意食黑松露嘅朋友都赞不绝口 而蟹肉🦀嘅份量亦非常多 而个吐司外脆内软糯 配合埋个沾酱 一流!和牛🐮open toast层次感十足 面包🍞 芝士🧀 焦糖洋葱 和牛 火箭菜🥬一层一层 一黎到首先俾佢juicy嘅和牛吸引左 而面头嘅火箭菜应该有用黑醋处理过 食落冇咗平时火箭菜嘅苦涩味 清清地 加埋层洋葱啱啱好可以中和返和牛嘅油腻感 建议黎到要立刻食 如果唔系面包会俾配料整淋无花果Dutch Baby Pancake印象中呢个系我第一次食嘅甜品 佢唔似我地平时食开嘅🥞 佢煎到有少少脆脆地 热辣辣 配埋个雪糕 一冷一热 再喺面头夹粒无花果 味道非常丰富蟹肉薯仔沙律Dirty咖啡味香浓 鲜奶够冻 👍🏻除左食物环境之外 我觉得需要激赞嘅仲有佢嘅staff 👏🏻👏🏻👏🏻无因为我地孭住个超大嘅camping背囊而面有难色 仲好

餐厅最入边有两张枱系榻榻米

Genmaicha Latte

Dirty
Dirty

咖啡味香浓 鲜奶够冻 👍🏻

无因为我地孭住个超大嘅camping背囊而面有难色 仲好好咁帮我地安排个位置摆放 我地去左较入嘅位置坐 仲主动offer会帮我地睇住 所以无论软件或硬件都比好多所谓高级cafe好得多