2018-11-20 53 浏览
呢排爱上左食日本野,完全忽略左我另一最爱,就系韩国菜喇🤫 今晚食肉兽男朋友话想食韩烧,廿四孝女友就揾左呢间麻浦元祖同佢踢走Monday Blue. 因为大厦装修紧,满布竹棚真系有点难揾嘅,好彩店家都好窝心咁整左d banner岀黎👻。店内装修都几stylish,座位阔落,同韩国当地烧烤舖一样,令人感觉恍如置身当地。食韩烧亦都有一个重点,就系抽风系统一定要够强,唔会食到成身油烟味,我觉得呢方面餐厅做得好好👍🏻👍🏻前菜都有6小碟,店员系烧烤炉边放入泡菜倒入蛋浆🥚,另一边就系芝士🧀同粟米 🌽,随住烧烤炉嘅热力,蛋浆熟左就变成滑溜嘅鸡蛋,而且鸡蛋仲可以无限量添加,大量芝士,一路煮一路捞住芝士黎食🤤特级王牛肋骨果然无改错名🥩!烤到刚熟唔会太老,加埋生菜卷著吃🥗,会较清爽,生菜与沙律菜包著吃,多吃几件也不腻,烧牛烧到半熟,入口虽未至于即溶,但肉质软淋,嫩肉烧完之后出奇地嫩滑!意犹未尽再叫左蝶肉眼扒🤡卷成玫瑰花🌹嘅造型,睇得又好味!薄切令肉味更浓、有嚼劲,脂香丰富而不腻嘅优点更突出,十分惹味😌除左韩烧之外,亦有好多韩式小食。我地叫左韩式烧饼内有海鲜粒,煎得热辣辣。仲有个豆腐海鲜汤,辣辣地好暖胃!整体

特级王牛肋骨

肉眼扒

海鲜煎饼
豆腐海鲜汤

整体人均三百蚊都唔洗,食完饱到上心口😂

推荐必点的是牛肋骨同埋肉眼,果然系元祖,呢度绝对系韩风食肉兽嘅天堂🥰

2018-11-19
特级王牛肋骨