2018-02-11 306 浏览
之前见好多人团购呢间现金券,想试下,又可以用抵的价钱请下屋企人食饭,所以我也团购左,今晚去食。可能由于平日晚上,不算多人,入去就即按排个卡位比我地。好似是新开不久的,所以环境好新。我团购左四张现金卷,预四人食,当然要用尽佢啦。每人就选了一个自己喜欢的主菜。我即用计数机计,发觉仍有剩,于是我就点多了三个小食加一个甜品,一齐开心share食。小食有:酸辣汤(一小碗)味道相当好,不太辣,多少少酸,不错😊小笼包味道ok, 好多汁,一咬已滴哂落身😝牛肉生煎饱重牛肉味,如果可以再煎香啲、脆啲,硬新啲,可能更好。主菜:狮子头汤面卖相一流,味道都一流。狮子头好松软,面质好ok, 而且好入味,个汤底好浓,非常好👍排骨担担面卖相都好靓。汤底够辣,够浓,面也一样,质地非常ok. 但炸排骨有少少干身。鸡排担担面和排骨担担面差不多,而鸡排比较松软。排骨炒面色味都ok,呢啲排骨比炸果啲软.面质很好。而我地当然满意食物的质素,但最满意就系食物的份量。每一份我地叫的主菜,都份量十足,真的比我地平时通常去的食肆多一截。我地食左四分三开始已经好饱,还未吃小食。四个主菜加三个小食对于我地四人实在太多,如果再去,应该两个主菜

小食有:

酸辣汤(一小碗)
味道相当好,不太辣,多少少酸,不错😊

小笼包
味道ok, 好多汁,一咬已滴哂落身😝

牛肉生煎饱
重牛肉味,如果可以再煎香啲、脆啲,硬新啲,可能更好。

主菜:
狮子头汤面

排骨担担面

鸡排担担面
和排骨担担面差不多,而鸡排比较松软。

排骨炒面
色味都ok,呢啲排骨比炸果啲软.面质很好。

而我地当然满意食物的质素,但最满意就系食物的份量。每一份我地叫的主菜,都份量十足,真的比我地平时通常去的食肆多一截。我地食左四分三开始已经好饱,还未吃小食。四个主菜加三个小食对于我地四人实在太多,如果再去,应该两个主菜三个人食就差不多。

食到我们个个都捧住个肚子, 最后还有甜品😝

擂沙汤圆
皮好有质感,重花生碎外表,里面之麻不太甜。

呢餐真系食到我地个个都好饱,我地都好开心,好满意。咁既价钱,食到份量十足,质数吾错的食物,非常抵食👍
2018-02-07
用餐优惠