2021-02-12
今日同爸爸行完donki又要揾野食开餐了爸爸比较传统钟意食中式野,揾到呢间系鼎爷所开既餐厅。好光鲜,座位又多又舒服,睇完餐牌都见到食物种类好多,所以决定一试。餐牌有好多野食,我地决定一人点一款主食,再加少少小食。⭐️厚只柑桔烧鹅髀饭好吸引,烧鹅髀可以选择斩定唔斩。我选了切件上,咁样可以方便点进食。大大只烧鹅髀,啖啖肉,好惹味。又厚肉,而且好多肉汁好好味。沾埋个柑桔酱可以解除油腻感,仲带点清新感觉,好特别,好fresh。好特别,好钟意。个白饭仲淋上了烧鹅汁,好惹味。⭐️麻辣蒜香凉拌手撕贵妃鸡捞丁麻辣口味好惹味,辣辣地好过瘾,凉拌捞丁,冰冰凉凉好惹味,上面仲有好多鸡丝。啖啖满足,啖啖惹味。好惹味呢,而且份量都不少,个捞丁好大个,好好味又够饱。⭐️春蛋烧卖一共有3粒。大大粒,弹牙肉厚👍🏽正⭐️烧味夹馍双拼叉烧夹馍烧鹅夹馍可以自己决定要边款烧味,叉烧或烧鹅。我们点了每样一款。各有各滋味,啖啖肉好正不过我钟意吃烧鹅多点,因为呢度既烧鹅好正,好够肉味。夹馍软绵绵,好滑又好味⭐️鲜柠檬薏米水热热的,慢慢饮都唔怕,因为有蜡座热著,一定唔会冻。味道来讲酸酸甜甜好滋润。⭐️薄荷柠檬蝶豆花颜色鲜艳,酸酸的,好醒胃点了主
餐牌有好多野食,我地决定一人点一款主食,再加少少小食。
原只柑桔烧鹅髀饭
⭐️厚只柑桔烧鹅髀饭
大大只烧鹅髀,啖啖肉,好惹味。又厚肉,而且好多肉汁好好味。
个白饭仲淋上了烧鹅汁,好惹味。
麻辣蒜香凉拌手撕贵妃鸡捞丁
烧味夹馍双拼
⭐️烧味夹馍双拼
叉烧夹馍
烧鹅夹馍
可以自己决定要边款烧味,叉烧或烧鹅。我们点了每样一款。
各有各滋味,啖啖肉好正
不过我钟意吃烧鹅多点,因为呢度既烧鹅好正,好够肉味。
夹馍软绵绵,好滑又好味
柠檬薏米水
⭐️鲜柠檬薏米水
薄荷柠檬蝶豆花
⭐️薄荷柠檬蝶豆花
颜色鲜艳,酸酸的,好醒胃
点了主食仲有跟餐沙律,好正。