2017-04-05 122 浏览
虽知尖沙咀有好多好野食,又俾我发掘到一间好味既餐厅了一入到间餐厅,就听到侍应们热情地用西班牙语向我地打招呼,仿佛一下子进入左异国他乡店内装修都好有异国风情,微黄灯光带点情调。我地一开始就叫左半打美国生蚝试下先,入口有少少海水味,after taste劲鲜甜,齿颊留香,this is heaven之后仲有原只龙虾西班牙饭侍应会分好哂俾我地,变成咁样。有啲似粥又啲似汤饭,其汤汁系好香好浓郁既龙虾味,好鲜。龙虾肉质爽口弹牙,一啖龙虾一啖海鲜汤饭然后轮到主角伊比利亚黑毛猪登场啦!我地嗌左拼盘,想知边只最好食。左著系Pluma,咬落去最淋,中间系Secreto,油脂分布岩岩好,右边系Pluma,烧得最香,油脂比较多,个人最喜爱secreto,入口即溶估唔到猪都可以整到好似牛扒咁好食,真的不错。之后仲有和牛薯波,出面炸到香脆,入面系和牛mix酱最后当然唔少得西班牙既特色甜品,Churros!!热腾腾既churros点上冰冻既云呢拿雪糕增添左味蕾享受,但我最中意点佢既朱古力酱,佢用左黑朱古力所以唔会好甜,但亦保持好浓朱古力味,因为本身churros系比较甜,点埋黑朱古力酱唔会甜得制,亦相得益彰,pe
虽知尖沙咀有好多好野食,又俾我发掘到一间好味既餐厅了

店内装修都好有异国风情,微黄灯光带点情调。

之后仲有原只龙虾西班牙饭
侍应会分好哂俾我地,变成咁样。

然后轮到主角伊比利亚黑毛猪登场啦!
我地嗌左拼盘,想知边只最好食。

估唔到猪都可以整到好似牛扒咁好食,真的不错。

之后仲有和牛薯波,出面炸到香脆,入面系和牛mix酱
最后当然唔少得西班牙既特色甜品,Churros!!
热腾腾既churros点上冰冻既云呢拿雪糕增添左味蕾享受,但我最中意点佢既朱古力酱,佢用左黑朱古力所以唔会好甜,但亦保持好浓朱古力味,因为本身churros系比较甜,点埋黑朱古力酱唔会甜得制,亦相得益彰,perfect match! 好好食

服务态度一流同好友善,下次会再黎。
  • 脆炸西班牙churros伴香草雪糕及朱古力酱
  • 原只龙虾西班牙饭