2024-01-19
今日去到尖沙咀山林道这间RUE DU LIBAN、系一间食东南亚菜式餐厅、整间店舖装修好有黎巴嫩花园异国风晴嘅感觉😚、同时佢嘅厨师系Sheraton酒店主厨、而整个店面高格调深色木系装置围绕整间店舖、店外店内挂满柔和色泽彩条😍够哂吸引、不定时在餐厅有肚皮舞表演😯、系到打吓咭真的好正!迷利羊肉酥角 $118呢一碟迷利羊肉酥角金黄香口😙、整只酥角入口酥脆包裹羊肉、口感都几好食又唔会羊酥味、卖相形状有D似过年食嘅角仔!.黎巴嫰鸡肉卷 $188这一款鸡肉卷都几特别🤔、系黎巴嫩特式食物、整款鸡肉卷用咗鸡胸肉 、杂锦坚果 、黎巴嫩饭等、呢款鸡肉卷烤香卖相、一切开整条外腍内嫩啖啖咬口味道香味😚、配埋肉碎食美味又可口😋、我觉得都几好食!.黎巴嫩法式多士 $98呢一款法式多士我觉得都几靓😍、整件法式多士望见都睇得吓又有特式、同一般有D唔同材料配答特别有创意🤔、金黄烤香多士入口松软味道咸甜口感、上面又有粒粒碎果仁配埋滑滑忌廉、同时又有粒粒红石榴食、整体嚟讲真系咸甜酸都有☺️!.蜂蜜芝士焦糖饼 $128呢一款甜品都好有别的风味😙、整款芝士焦糖饼卖相五颜六色好吸引🤩、焦糖饼圆碌碌甘香脆口够哂酥脆😋又带点甜口、配
迷利羊肉酥角 $118
卖相形状有D似过年食嘅角仔!
黎巴嫰鸡肉卷 $188
配埋肉碎食美味又可口😋、我觉得都几好食!
黎巴嫩法式多士 $98
蜂蜜芝士焦糖饼 $128
呢一款甜品都好有别的风味😙、
整款芝士焦糖饼卖相五颜六色好吸引🤩、焦糖饼圆碌碌甘香脆口够哂酥脆😋又带点甜口、配埋软滑忌廉口感味道都好正、整体嚟讲我觉得真的几好食!
Peppermint Tea $58
呢一壶Peppermint Tea、整款用咗高贵透明玻璃壶盛载上枱、金黄壶盖够哂吸引😯、整款Tea散发香喷喷薄荷味😙、饮到入口润喉清香啖啖薄荷口感同浓浓茶味嘅味道!